Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Η απονομή, το μετάλλιο και η λιλιπούτεια ρακέτα

'Οσο εξαρτάται από μένα δεν έχω σκοπό  να χάσω ποτέ τα "πρώτα" της Αλκηστούλας.Με κρύο  ή με ζέστη είμαι γύρω   από τα  δρώμενά της με την φωτογραφική μηχανή  stand by.Ετσι ,σήμερα , μία πολύ κρύα αλλά ηλιόλουστη μέρα   πήγα με την οικογένεια μία  εκδρομούλα μέχρι την Καβάλα για να παρακολουθήσουμε  έναν φιλικό αγώνα Τένις  στον οποίο πήρε   για πρώτη φορά μέρος και η Άλκηστη .



Ασχολείται με το άθλημα  περίπου  10 μήνες και προσπαθεί αρκετά.... για την ώρα ακολουθεί τα χνάρια του παππού 'Αλκη ..αλλά και  της μαμάς της ...
Οι οπαδοί της ήταν λίγοι αλλά φανατικοί  ,ο μπαμπάς,η μαμά ,η γιαγιά και η ροζουλιένα Λήδα...


Ως φωτογράφος  στάθηκα στο ύψος των περιστάσεων και αποτύπωσα αυτά που μετά κάποια χρόνια θα της προκαλούν το γέλιο, την χαρά  και την ευχαρίστηση. 

 
Και....σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα  της ευγενούς άμιλλας  δώσανε τα χεράκια τους  για να σημάνουν το τέλος του φιλικού αυτού αγώνα .Η δική μας κέρδισε   τα 3  σετ   και ήταν πολύ χαρούμενη , δεν ξεκολλούσε από την  ομήγυρη με τίποτε. 
ΤΕΛΟΣ   όπως ταιριάζει σε   ένα τέτοιο "τουρνουά"  έγινε και η απονομή  με  τα  καθιερωμένα κύπελλα  και τα γνωστά μετάλλια ......  Το Αλκηστάκι απέκτησε λοιπόν το πρώτο της μετάλλιο και εύχομαι να  μάθει να αγωνίζεται σε όλη της  ζωή   πάντα για το καλύτερο.
Η απονομή, το μετάλλιο και η λιλιπούτεια ρακέτα της Χα !!Χα !! Χα!!
                                         *****************************
           'Ολα  αυτά  τα χαρούμενα  και πρωτόγνωρα  μου  έβγαζαν μία λύπη και κάτι σαν  παράπονο, αν και προσπαθούσα πολύ για το αντίθετο  Ο παππούς"έχασε"πάλι κάτι που θα τον έκανε να μην πατά στο ταρτάν του τερέν από χαρά και  υπερηφάνεια και που στο μέλλον θα χάσει και άλλα...Τι κρίμα!!
                                                    ************************
          Το αθλητικό μας  Σάββατο έκλεισε  με ένα γεύμα  θαλασσινών σε μία ταβέρνα  στο λιμάνι της Καβάλας  Η επιστροφή στην βάση  έγινε μέσα σε ένα κλίμα γλυκών ήχων από τα τιτιβίσματα της ενθουσιασμένης  'Αλκηστης και της  μικρούλας Λήδας  για όσα είδαν κι έκαναν.
   Εγώ πάλι σε όλη την διαδρομή  αναπολούσα  παλαιότερες  χαρούμενες στιγμές που μας χάριζε  με την παρουσία  της εδώ και 6 1/2 χρόνια.Θυμήθηκα , όλα τα "πρώτα "της.  .Τα αγιοβασιλιατικά της, τα  πρώτα  της δωράκια ,  την πρώτη γνωριμία της με την θάλασσα  και τα γέλια της  με το νερό ,τους ενθουσιασμούς της με τις αποκριάτικες στολές της,και τα χοροπηδητά της  όταν κρατούσε στα χέρια της το ξύλινο κουκλόσπιτό  της,το πήλινο αλογάκι της,καθώς και την πρώτη επίσκεψη  στο πέτρινο επιπλωμένο πια σπιτάκι της αυλής.Δεν θα ξεχάσω φυσικά το αλάφιασμα της  αΑγιασμό του Σχολείου,φόβο για τον άγνωστο χώρο και χαρά συνάμα για το νέο περιβάλλον.Αν θα βλέπατε το προσωπάκι της θα με δικαιώνατε.
Από την επόμενη μέρα  όμως όλα  κύλησαν όμορφα, φεύγει και έρχεται  πάντα χαρούμενη με καλές επιδόσεις  και γεμάτη όρεξη   για μελέτη και γράψιμο...Τα γνωστά  σε όλους μας  π και α =πα ,   ρ και ι=ρι Όσο για τις  δικές μου πάλι μέρες   κυλούν άγευστες, αδιάφορες, ολόιδιες  και  με πολλά γραφιοκρατικά  μπερδέματα. Για κατασκευές  ράψιμο    κλπ ούτε σκέψη   γίνεται. Όλα τα υλικά είναι σκεπασμένα  με σκόνη απραξίας και ιστούς  εγκατάλειψης.... Για  παρέα εχω τα βιβλία  είναι τα μόνα που κάνουν τις ώρες μου  ελαφρύτερες και αμβλύνουν τις  αιχμές   της μοναχικότητας μου και είναι καλή παρέα, πάντα είχαμε  τις καλύτερες σχέσεις, αλλά τώρα  είναι κάτι περισσότερο από όμορφα.
Αυτά,  αγαπητή γειτονιά μου  και εύχομαι σε όλους σας  καλή τύχη,  να περάσετε με τους αγαπημένους σας χαρούμενα  Χριστούγεννα και  να έχετε υγεία.!!!!
























14 σχόλια:

  1. Εφάκι μου! Γλυκό μου, κορίτσι!
    Σε έχω στο μυαλό μου...
    Ρούφα όλες τις στιγμές με τα κορίτσια σου! Το γέλιο, η ενασχόληση, οι σκανδαλιές, είναι βάλσαμο!
    Μια μεγάαααλη αγκαλιά για εσένα και πολλά ΣΣΣΜΟΥΤΣ στη Λυδία και φυσικά στη νεαρή τενίστρια 'Αλκηστη!
    Καλές γιορτές, μάτια μου! Με υγεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Οι ρακέτες με τα αγιοβασιλιάτικα σκουφιά είναι χάρμα!!!
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η γλυκιά μου Αλκιστούλα παίζει τένις;
    Μπράβο της , μπράβο κσι σε σας βέβαια.
    Κοίτα να χαίρεσαι από τα κορίτσια σας Έφη μου και προσπάθησε να διώξεις τη σκόνη της απραξίας από πάνω σου.
    Καλά τα βιβλία αλλά οι δημιουργίες θα σε ανακουφίσουν καλύτερα.
    Να μου τις φιλήσεις.
    Καλές γιορτές και φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτά τα γλυκά πλασματάκια είναι πηγή ευτυχίας και χαράς Εφη μου !! Χαίρομαι για την μικρή Αλκηστη και για σένα που ακολουθείς τα κορίτσια στα βήματα τους !! Καλή μου το ξέρω είναι νωρίς και η διαχείριση του πένθους δύσκολη !! Ακολούθησε την καρδιά σου γιατί μόνη σου θα πρέπει να το περάσεις !!!
    Σε φιλώ και σου εύχομαι καλές γιορτές παρέα με την οικογένεια σου !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο μεγάλωσαν τα κοριτσάκια σας Εφη μου! Ζήσε κάθε στιγμή μαζί τους και για τους δυο σας. Πάρε δυναμη από το γέλιο κι απ τα τιτιβίσματά τους! Ευχομαι συντομα να έρθει και η έμπνευση έστω και για κάποια μικρή κατασκευή.
    Σε φιλώ. Ευχομαι να έχετε όμορφες γιορτες, όλοι μαζί αγαπημένοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ζεις όλες τις όμορφες στιγμές με τις εγγονούλες σου και προσπάθησε και κάποια χειροτεχνία γιατί είναι μεγάλη ψυχοθεραπεία !! Εύχομαι οι γιορτές να είναι με πολλές ευτυχισμένες στιγμές για να σου ελαφρύνουν την έλλειψη ! Σου στέλνω μία αγκαλιά και πολλά φιλιά !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το βλέπεις και μονη σου Εφη μου πως δεν εισαι συνεχως λυπημενη ..ειναι οι στιγμές που χαμογελάς και πουωαυτες στις χαρίζουν τα εγγονακια σου και μαλιστα η Αλκηστουλα που εγινε ολοκληρη κοπελελα πια..και μάλιστα τενιστρια σούπερ.. σκεψου να γινει παγκόσμια πρωταθλητρια;..στο ευχομαι ολοψυχα...ετσι ξεκιναν απο μικρα... τα εγγονακια σου σιγουρα θα σου δωσουν παρα πολλα χαμογελα ακομα φιλεναδα..
    Να προσεχεις τον εαυτο σου να περασεις ομορφα ... και οπως εσύ θελεις με τους αγαπημενους σου τις γιορτες!!
    Ποσο χαρηκα που βρεθηκαμεεεεε....Μια αγκαλια απο μενα και νπολλα φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εφη μου αγαπημένη
    ειναι τόσο συγκινητικό να βλέπεις αυτά τα μικρά αγγελούδια που τα γνωρίσαμε απο την κοιλιά της μαμάς τους κυριολεκτικά να μεγαλώνουν και να προοδέυουν! Τα νοιωθουμε τόσο δικά μας παιδιά και χαιρόμαστε με τις επιτυχίες τους. Χαίρομαι που η γιαγιά δεν παύει να συμμετέχει στις πρωτιές τους κι ευχομαι να ζζήσεις πολλές πολλές τέτοιες μοναδικές στιγμές κι απο τις δύο σου μικρές,που έγιναν κοπελάρες!
    Φιλιά πολλά και δες το μέιλ σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπημένη μου Έφη ,
    Ιδιαίτερη και τρυφερή η κατάθεση ψυχής της γλυκιάς και δοτικής γιαγιάς.Πολλές φορές μπερδεύτηκα και νόμισα ότι είμαι εγώ που ζω αυτές τις στιγμές!!Εχεις να εισπράξεις ακόμα πολύ χαρά και ευτυχία από τα υπέροχα πλασματάκια σου . Να προσέχεις και να είσαι γερή για να απολαύσεις όλες τις όμορφες στιγμές τους που τις δικαιούσαι.Ο χρόνος θα απαλύνει την θλίψη.Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα με υγεία, πολύ αγάπη και όλα τα καλά του θεού για σένα ,τα παιδάκια σου και τα τρυφερά εγγονάκια σου.Αξίζεις πολλά φίλη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Παντα να περνατε ομορφα και ν απολαμβανεις τις εγγονες σου!!!!Υστερα απο πολυυυυ καιρο περασα απο εδω για να αφησω τις ευχες μου .ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με υγεια και ολα τα καλα.Να εισαι παντα καλα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πόσο σε νοιώθω γλυκιά μου, πόσο καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου και την αγάπη που ξεχειλίζει..Έχω 4 εγγόνια μα την εγγονή της έχω ..μία αδυναμία ιδιαίτερη. Το μωρό μου είναι 19 ετών και όπως κι εσύ όταν μου μιλάει, μου μαγειρεύει ή μου λέει για το αισθηματάκι της εγώ βλέπω το μωρό που μου έβαλαν στην αγκαλιά μου μόλις γεννήθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΓΕΙΑ,ΣΟΥ ΕΙΜΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΠΛΑΤΑΚΗ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗ ΜΠΛΟΓΚΟΓΕΙΤΟΝΙΑ ,ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ!ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟ LINK ΕΙΝΑΙ mariaplatakegmai.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευχομαι με το καλο να ερθει ο μηνας Μαρτης 🌺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έφη μου γλυκιά, είσαι τακτικά στη σκέψη μου...
    Υγεία και χαρά στους αγαπημένους σου, να σου χαρίζουν χαμόγελα και στιγμές που θα απαλύνουν τον πόνο της ψυχής σου...
    Επιτυχίες πάντα να έχουν οι κουκλίτσες σου που τις έχω αγαπήσει και θαυμάζω το πόσο όμορφα μεγαλώνουν με μια εξαιρετική γιαγιά πάντα κοντά τους!

    Αγκαλιά μεγάλη σου στέλνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή