Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

PLAY HOUSE- Hand made decoration- 2nd part!!!

Μετά το διάλειμμα  των καρναβαλικών στολών επανέρχομαι στο ροζ σπιτάκι των μικρών κοριτσιών και στην επίπλωσ του. Ενα μέρος της διακόσμησης έχει τελειώσει προ πολλού ,το τραπεζάκι με τις καρέκλες και τινά αλλά   αργούν ακόμη ....
Πηγαινοερχόμουν  με   εκείνα  τα κρύα, από το υπόγειο στο σπιτάκι  για πολλές πρόβες ,είτε  επρόκειτο  για τα ράφια ,τα κουρτινόξυλα είτε για τις κουρτινούλες  ,που ήταν αρκετές,είτε για τα καναπεδάκια και τα μαξιλάρια.
Λοιπόν, έχουμε  και λέμε..
Οι παλιές  κουπαστές  από τις  βεράντες του  σπιτιού ,( ξύλο  Oregon,  35χρόνων )  χρησιμοποιήθηκαν όλες  για τα  εντοιχισμένα ραφάκια,για τα  κουρτινόξυλα και για τα στηρίγματα της μικρής βεράντας. Τα έτριψα σχολαστικά, με  το χέρι  και με  το τριβείο  και τα έβαψα με ριπολίνη νερού, τέσσερα στρώματα  και κάθε  φορά  έτριβα με γυαλόχαρτο  την επιφάνεια που θα δεχόταν το νέο στρώμα βαφής. 
Η τοποθέτηση τους ήταν αρκετά  δύσκολη,Το αποτέλεσμα όμως  ήταν ικανοποιητικό!!


Ντυμένα με  λευκές κουρτινούλες  με τις δαντελένιες  λεπτομέρειες νομίζω ότι ζεσταίνουν τον  μικρούλη  χώρο αλλά και θα  κρύβουν τα παιχνίδια τους!!
Λεπτομέρειες...Τα κουρτινάκια αυτά διαχωρίζονται από ροζ φάσες  που επάνω τους γάζωσα τρεις σειρές με δαντέλες του εμπορίου.


   Οι χειροποίητες  δαντέλες  ή οι δαντέλες του εμπορίου,επιστρατεύτηκαν μαζί με  τα  ανάλογα υφάσματα για  να φτιαχθούν τα μαξιλάρια  τα καλύμματα  των μικρών καναπέδων  και οι κουρτινούλες των  παραθύρων και της πόρτας.



 Μαξιλαράκι με  απλικέ ....
Λίγο  πάτσγουoρκ, όσο πατάει η γάτα δηλαδή, "συμπαράσταση" στην Ρένα Χριστοδούλου  και λίγο απλικέ...
Η ιδέα από το Pinterest
To πιο αποτυχημένο  μαξιλαράκι....
 Μαξιλαράκι για  μπαλαρίνες...


Μαξιλαράκι  για  γλυκατζούδες!!!
 το  πιο λιτό   και.....
το μαξιλάρι- κούκλα hello kitty,  μπαλαρίνα.
Και όπως είναι φυσικό η Αλκηστη διάλεξε τα δικά της μαξιλάρια και τον δικό της  καναπέ,για το Ληδάκι    έμειναν τα υπόλοιπα...  που  θα πάει όμως,  θα μεγαλώσει  και  αυτή για να  διεκδικεί τα "δικαιώματα"της με πυγμή...







Τα κουρτινόξυλα είναι λίγο διαφορετικά αλλά εκτός από  τις κουρτίνες   φιλοξενούν στο επάνω μέρος και μερικά από τα παιχνίδια τους...
Λεπτομέρεια από τα πλαϊνά...στις τρύπες  μπαίνουν  οι βεργούλες που συγκρατούν τα κουρτινάκια.
Οι δαντέλες είναι χειροποίητες από τα  αζήτητα της"προίκας" μου,  πολύ λεπτές  Νο 150  κουβαρίστρα(για όσες  γνωρίζουν ) είναι φίνες και ταίριαζαν απόλυτα με το ύφασμα της κουρτίνας. 
 Λεπτομέρειες... που ομορφαίνουν τα  παραθυράκια.
     Η δαντελένια  καρδούλα  στην είσοδο του  παιχνιδόσπιτου καλωσορίζει   όλους  τους  μικρούς επισκέπτες....

Το ράψιμο  ήταν παιχνιδάκι Η φωτογράφιση  όμως στο εσωτερικό  ήταν  φοβερά δύσκολη.Το έντονα  λευκό , το πολύ φως  και ο πολύ  μικρός  χώρος  με παίδεψε  αφάνταστα ...
Το καναπεδάκι της  Λήδας...
και της  'Αλκηστης...
Λουλουδάκια και πεταλούδες  από τσόχα  ...
Και τέλος , στον μοναδικό   ελεύθερο 2χρωμο τοίχο,    κρέμασα  στο εντοιχισμένο  κάδρο, ένα πήλινο  δένδρο με μικρούλες  χρωματιστές  καρδούλες.








Πήλινα πουλάκια  με ντεκουπάζ  με σχεδόν πορσελάνινη εμφάνιση...λεπτομέρεια   πάνω από το  πινακάκι!!!
        Αλλη μία  μακροσκελής  ανάρτηση έλαβε  τέλος Το τρίτο  και τελευταίο μέρος για το παιχνιδόσπιτο  μάλλον θα  αργήσει.
      Αμέσως μετά από ένα μικρό διάλειμμα  για πασχαλινές κατασκευές θα αρχίσω τις  ετοιμασίες  για τα γεννέθλια των κοριτσιών μας
τα ρουχάκια τους,τις τούρτες και όλα τα σχετικά.                                

  


Μακάρι να είχα  τέτοιους  βοηθούς!!!
                           **  **  **
Σας  εύχομαι  καλή  εβδομάδα με  λιακάδες και ανοιξιάτικη  διάθεση  για  ευφάνταστες  δημιουργίες!!

29 σχόλια:

  1. Καλά, έχω χαζέψει με τα τόσα όμορφα που σκέφθηκες, έφτιαξες, έστησες, έραψες, έπλασες, δεν ξέρω ποιό άλλο ρήμα να χρησιμοποιήσω!!!!
    Υπέροχα όλα τα μαξιλαράκια, αλλά και τα κουρτινάκια με τις δαντέλλες τους είναι καταπληκτικά όπως και οι καρδούλες!
    Πανέμορφα και τα δύο πουλάκια με το decoupage, να μας πείς ποιά ζύμη χρησιμοποίησες (ή είναι πηλός?).
    Γειά στα χεράκια σου, 'Εφη μου, για άλλη μιά φορά!
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαριάν μου σε ευχαριστω πολύ για τα τόοοοσο όμορφα σχόλια σου!!! τα πουλάκια ειναι απο τον γνωστό αυτοξηρενόμενο πηλό και μετα το ντεκουπάζ τα λουστραρα με αλλεπάλληλα στρώματα τριβοντάς τα κάθε φορά με γυαλόχαρτο Νο 600( δοκιμές δηλαδή δίχως να 'εχω κάτι πιο υπεύθυνο !!!Σε ευχαριστώ και πάλι καλή μου γειτόνισσα!!!! φιλάκια πολλά

      Διαγραφή
  2. ΥΠΕΡΟΧΑ!!!!Άφωνες για μια ακόμη φορά!!Ό,τι και να πούμε είναι λίγο,η δουλεια σου τέλεια στην κάθε λεπτομέρεια, το αποτέλεσμα εκπληκτικό!Παραμυθότοπος!Περιμένουμε και την συνέχεια (έχουμε υπομονή)!
    Φιλιά πολλά,φοβερή ,Έφη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλενάδα με αρρώστησες!!!!!!
    Τί να πρωτοθαυμάσω;
    ΤΕΛΕΙΑ ΟΛΑ!!!!!!
    Πάω να τα μελετήσω!!!!
    Να είναι γερά τα κοριτσάκια σας , να τα χαρούν κι αυτές και τα παιδιά τους!!!!
    Φιλάκια πολλά σε όλες σας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαν παραμυθενια είναι αυτα που έχεις φτιαξει μαγισσουλα μου Εφη... αλλα τοσο αληθινα και ομορφα...!!!
    οταν θα μεγαλωσουν τα κορίτσια σου θα είναι τόσο μα τόσο περηφανα για την μαστορισα σε όλα γιαγια τους ποσο τυχερα είναι θα το ανακαλύψουν μεγαλωνοντας φιλεναδα.. !!
    Μα τι όμορφα που τα έχεις φτιαξει..!!!!!τέλεια στην καθε τους λεπτομερεια .. θα μας τρελάνεις λεμε..!!..!!! γεια στα χερια σου.. χρυσοχερα μου..!!! να περνας ομορφα και μεσα στα δύσκολα...φιλακιααααααα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κάθε φορά μένω άφωνη Εφη μου με τα πολύ όμορφα δημιουργηματα σου !!! Αψογα από κάθε άποψη !! Καλοραμμένα με υπέροχους χρωματισμούς και πολύ ωραίες λεπτομέρειες , τι να πω θαυμάζω την υπομονή σου αλλά και την μεγάλη αγάπη σου για τις μικρές πριγκίπησες του κουκλόσπτου !!
    Μπράβο σου !!! Φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτά δεν είναι χέρια, παιδί μου, είναι το μαγικό ραβδάκι της καλής νεράιδας!!!!
    Τι ομορφιά, τι χρώματα, τι λεπτομέρεια, τι φινέτσα!!!! Μα, δεν υπάρχει τίποτα που να μην καταπιάνεσαι με πάντα άψογο αποτέλεσμα;;;;;;
    Πρέπει να σου πω - αν δεν στο έχω ξαναπεί - πως σε θαυμάζω απεριόριστα και σε ζηλεύω και λίγο για την υπομονή σου και τις απεριόριστες ικανότητές σου.
    ΧΙΛΙΑ ΜΠΡΑΒΟ.....
    Και φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε, όχι!!!! Αυτό με ξεπερνάει!
    Τώρα είδα το "Part One" του παιχνιδόσπιτου και έμεινα άφωνη. ΚΑΙ τόχτισες;;;;;;
    Δεν πιάνεσαι από πουθενά εσύ. ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άραγε πόσα "Μπράβο" χωρούν να γραφτούν στο πλαίσιο σχολίων; Άπειρα;
    Επειδή δεν μπορώ να γράφω μέχρι το άπειρο... θα σου πω απλά "ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ" για το μεράκι, το ταλέντο, την αγάπη κι όλα εκείνα τα υπέροχα που αναδύουν οι δημιουργίες σου!!!!!!!!!!!!!
    Είναι χαρά μου να διαβάζω τις αναρτήσεις σου και να θαυμάζω τα έργα σου!
    Φιλιά κι ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έφη μου....για μια ακόμη φορά μένω έκπληκτη!!!..τι να πρωτοθαυμάσω;...όλα τόσο όμορφα και τόσο καλοφτιαγμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια!!!..Μπράβο σου Έφη για τις ιδέες σου και για την υλοποίησή τους...Σε χαίρομαι και σε θαυμάζω!!!!!
    Να είσαι καλά και να δημιουργείς!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εχμ... μπορώ να έρθω κι εγώ να τρυπώσω κάπου εκεί μέσα, να μείνω για λίγο σε αυτόν τον υπέροχο, κουκλίστικο χώρο; Ζήλεψα... δε θα πιάσω χώρο καθόλου, να, μια γωνίτσα τόση δα θα πιάσω. Το υπόσχομαι, ούτε που θα με καταλάβετε! :))
    Είσαι απίστευτη, το έχω ξαναπεί!! Και τα κορίτσια σου είναι τα πιο τυχερά κορίτσια του κόσμου, οι πιο τυχερές εγγονές! Το ξέρουν αυτό φαντάζομαι. Δημιούργησες απίστευτες ομορφιές για χάρη τους, σε θαυμάζω και υποκλίνομαι στο ταλέντο σου. Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι λες τώρα..... χάζεψα, δεν ξέρω τι να πρωτοθαυμάσω!!!!!!!!! και για άλλη μια φορά αφού θα υποκλιθώ στην τελειότητα των δημιουργιών σου, θα πω πως σαν και σένα καμία άλλη, είσαι μοναδική!!!! Πόσο τυχερά είναι αυτά τα κοριτσάκια που σε έχουν γιαγιά.... ίσως ακόμα δεν το έχουν καταλάβει, όταν όμως μεγαλώσουν ακόμα λίγο θα δουν πως η γιαγιά τους είναι ένας θησαυρός!!!!! Αποσύρομαι να ασχοληθώ με τις βλακείες μου, και αφήνω και εσένα να ξεκινήσεις των σχεδιασμό για τις τούρτες.... θέλω να δω πόσες θα φτιάξεις φέτος!!!!! Φιλιά πολλά πολλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε είδα και σε χάζεψα από την πρώτη στιγμή , αλλά τώρα αξιώθηκα να πω μία λέξη: ΜΑΓΕΙΑ!!!!!!!!!

    Δεν υπάρχεις Έφη μου!
    Ζηλεύω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όλα τέλεια,είσαι μία και μοναδική,χιλιάδες μπράβο!!!Να χαίρεσαι και να σε χαίρονται τα κορίτσια σου,μικρά και μεγάλα.Φυσικά και μεις οι φίλες σου.Είσαι μεγάλη καλλιτέχνιδα.Δεν έχω λόγια να εκφράσω τον θαυμασμό μου.Σε φιλώ με αγάπη.Γιαγιά Νίκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Έχω μείνει άφωνη !!!!! Τι να πρωτοθαυμάσω....είσαι καταπληκτική ..... Μπράβο σου !!!!! Πολύ το ζηλεύω να το είχα για μένα εννοείται χα χα !!! Γεια στα χέρια σου !!!!! ΕΥΓΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εκπληκτη για μια ακόμη φορά. Ολα αγγίζουν την τελειότητα. Είναι απίστευτο ενας άνθρωπος να κάνει τόσα πράγματα. Απο χτίσιμο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια όπως, τα πουλάκια, οι καρδούλες και όλα όσα φτιάχνεις. Κλέβω μια πρόταση απο την ποδηλάτισσα που ισχύει απόλυτα για μένα. "" Αποσύρομαι να ασχοληθώ με τις βλακείες μου,"" περιμένω το τρίτο και τελευταίο μέρος για το παιχνιδόσπιτο. Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ένα μικρό παλατάκι για δύο μικρές πριγκίπισσες.τα είπαν όλα οι φίλες παραπάνω. Είναι όλα θαυμάσια.Να είναι γερά τα κορίτσια σου και να χαίρονται όλα όσα δημιουργούν τα μαγικά χέρια σου. Φιλάκια πολλά Έφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αγαπημένη μου Έφη,
    Δεν έχω λόγια να σου εκφράσω τον θαυμασμό μου για το παραμυθένιο σπιτάκι!
    Φαντάζομαι την χαρά των κοριτσιών! Έχεις απίστευτες ικανότητες, χρυσοχέρα!
    Σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να συνεχίζεις τις θαυμάσιες δημιουργίες σου!

    ΥΓ. Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
    Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα εσυ δεν χρειάζεσαι βοηθούς Εφη μου ...τα καταφερνεις μια χαρα
    και οχι μονο μια χαρα και με το παρά πάνω ...οτι και να πω θα ειναι λιγο ...αλήθεια σε θαυμάζω
    Εφη μου να εισαι καλα και να χαιρεσαι της εγγονής σου ....καλη συνεχεια ....φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πω Πω !!! μας έχεις τρελάνει!!! Τι υπέροχο σπίτι, από έξω ...και από μέσα τέλειοοοοο!! η δουλειά σου άψογη όπως πάντα χρυσοχέρα μου!! Να είναι γερά τα κοριτσάκια σας, να το χαρούν και να το απολαύσουν!! Θα σε θυμούνται και τα παιδάκια τους και τα εγγονάκια τους που θα παίζουν με αυτό το σπιτάκι!!! Για τη διακόσμησή σου , τέλειααααα!! έμεινα άφωνη!!! πω πω !! τυχερούλες που σε έχουν Έφη μου!!! Μεράκι, αγάπη, τέχνη, κόπος, χρόνος, μπράβο σου Έφη μου !!! Παραμυθένιο αποτέλεσμααααα!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωωω!!!!!!
    Θέλω και εγώ ένα τέτοιο παραμυθένιο Παλατάκι! Τι να πω...οτι και να σου πω είναι πολύ λίγο.....ΜΠΡΆΒΟ ΣΟΥ! Δεν είναι ότι καταφερνεις τα πάντα...είναι ότι όλα ειναι φτιαγμένα με απίστευτο γούστο και λεπτομέρειες! Πραγματικά το λέω εύχομαι οι εγγονουλες να πάρουν τα ταλέντα σου! Πραγματικά είσαι αξιοθαύμαστη! Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Όσο και να μη μου αρέσουν αυτές οι εκφράσεις , το μόνο που μπορώ να πω είναι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ!!!!
    Δεν έχω λόγια, μοναδικό, παραμυθένιο, υπέροχο σπιτάκι, για αληθινές πριγκίπισσες!!!Θαυμάζω και την τελευταία, την πιο μικρή λεπτομέρεια!
    Φιλιά σε όλους σας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια γιαγιά..... Θέλω να σου στείλω κάτι και ντρέπομαι .... σκέπτομαι
    ότι τίποτα δεν μπορεί να πλησιάσει τα δικά σου...
    Δεν είναι ότι είναι τέλεια στην εκτέλεσή τους, είναι και πολύ καλόγουστα !
    Να είσαι καλά Εφάκι, πάντα χαρούμενη παρά τις αναποδιές που τυχαίνουν και να κάνεις να χαμογελούν τα παιδικά προσωπάκια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Αγαπημένη μου Έφη το σπιτάκι που έφτιαξαν τα χεράκια σου είναι αυτό που ονειρεύονται όλα τα κοριτσάκια να έχουν. Ένα μικρό παλατάκι που έφτιαξαν τα μαγικά σου χεράκια και ξεχειλίζει από αγάπη η κάθε του γωνιά. Να είναι τα μικρά σας χιλιόχρονα και γερά να το χαρούν και εσείς να τα καμαρώνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Έχω μείνει άφωνη με αυτό το μικρό παλατάκι!!!!! Να είναι καλά τα κοριτσάκια σας και να τα καμαρώνεις!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Έφη μου καλό μήνα!!!!!!!!
    Είσαι πολυτάλαντη και με φοβερό γούστο!!!!!Ολα αυτα που έχεις φτιάξει είναι υπέροχα και για αλλη μια φορά με βγαζεις αληθινη που λεω σε ολες οτι εισαι το καμαρι μας!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΜΕΓΑΛΟΛΟΥΡΓΗΣΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ !!!! ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ. (ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΑΛΛΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ.ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΦΗΣΕΣ ΑΦΩΝΗ. ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΑΝΑΡΡΩΣΗ. ΜΑΡΙΑΝΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Γειά στα χεράκια σου γλυκιά γιαγιά είναι όλα παραμυθένια!!!!!!!!!

    ผลบอล

    ΑπάντησηΔιαγραφή