Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

Ετοιμοι για βουτιές στην θάλασσα αλλά και στον ιδρώτα....

       Εύχομαι να έχουμε ένα καλό ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Αν και όλα φαίνονται δυσοίωνα ,θέλω να ελπίζω σε δροσερές και ανέμελες διακοπές για όλους!!! 

           Πάντα  η καλύτερη  συντροφιά   μου για τους θερινούς μήνες ήταν τα σταυρόλεξα, τα βιβλία και το μάζεμα των κοχυλιών......Αυτά  όμως στο παρελθόν ,γιατί  τώρα η  μόνιμη έννοια μου και  το ενδιαφέρον μου είναι όπως  όλοι γνωρίζετε η Αλκηστη και η  Λήδα  Ο κόσμος μου  όλος  στρέφεται γύρο από τις μικρούλες   που μου   μεταδίδουν  την χαρά τους και την  αθώα ανεμελιά τους. Όλο και κάτι θέλω να κάνω για αυτές, είτε είναι μικρό, είτε είναι μεγάλο. Άλλοτε είναι χρηστικό και άλλοτε  όχι.Τα ρουχάκια π.χ. που ράβω  ικανοποιούν όλους, εμένα που απολαμβάνω το αποτέλεσμα , την Άλκηστη που τρελαίνεται να στριφογυρίζει μπροστά στον καθρέπτη και την μαμά της που κρεμά στην ντουλάπα  τα μικρά  και μοναδικά "μοντελάκια" χαχαχα .  Για το τέλος της Άνοιξης  της έραψα.....
το ροζ φορεματάκι με την τούλινη φούστα .. και τα ροζ κερασάκια!!
{το τούλι είναι μαλακό και ελαστικό με μικρά  πουά)
Το παρακάτω ροζ  σετάκι είναι σε άλφα γραμμή  και το μαντό  σε τύπο "coco chanel" ευτυχώς που δεν ζει   κι έτσι γλυτώνω από την οργή της....



Αυτή η γατούλα ήταν  στάμπα σε μία νυχτικιά της μαμάς της αλλά πάρα πολύ σύντομα το ύφασμα καταστράφηκε και απέμεινε μόνον η στάμπα ακέραιη και σε άριστη κατάσταση.Την έραψα με εξωτερικές  ισομετρικές ραφές και κάλυψε σχεδόν το μπροστινό μέρος του ρούχου...


Τα επόμενα καλοκαιρινά φορεματάκια περιμένουν  υπομονετικά πότε θα φορεθούν αλλά και πότε θα λερωθούν.......

Τα τρία υφάσματα με το τυρκουάζ  και λευκό   χρώμα...  ενώνονται με δαντελίτσα κιπούρ,  το απλικαρισμένο πουλάκι με την ομπρέλα  το  κέντησα στην ραπτομηχανή,γίνεται εύκολα και γρήγορα  και αντέχει σε πολλά και  πλυσίματα! Μία μπαντάνα   καρώ συμπληρώνει το  συνολάκι.
Το πίσω  μέρος .....
Ενα λευκό φορεματάκι από λεπτό πικέ και χειροποίητη δαντέλα  της γιαγιάς Ελπίδας. Της έφτιαξα κι ένα σκουφάκι από το υπόλοιπο της δαντέλας . 
Λεπτομέρεια του φορέματος με το "Σ'ΑΓΑΠΩ"  να φιγουράρει  στο  μπροστινό μέρος!!Το  σκουφάκι  με την λουλουδένια λεπτομέρεια του!!
Και το τελευταίο φορεματάκι...
Από λευκή ποπλίνα με  φουξ τριανταφυλλάκια  με φουξ λεπτομέρειες  και ένα ζευγαράκι  παπουτσάκια  να κρέμονται από το  μπούστο(η ιδέα είναι από τα δικά μου παιδικά ρούχα  του 1954  και ανήκει στην εφευρετική  μανούλα μου)
Το πίσω μέρος και.....
η λεπτομέρεια ...ένας  αποσπώμενος  φιόγκος  για ευκολία στο πλύσιμο!!

Με αυτά, αλλά και πολλά πολλά άλλα ρουχάκια,   μαγιώ,  μπρατσάκια και σωσίβια  είμαστε έτοιμες για ΜΕΓΑΛΕΣ  ΓΑΛΑΖΙΕΣ  ΒΟΥΤΙΕΣ!!!
                                   *************************
Εγώ πάλι, ετοιμάζομαι για βουτιές στο ιδρώτα  ....οι δουλειές δεν τελείωσαν.Το τρακτεράκι μας είναι στο συνεργείο και το χόρτο  δεν μας λυπάται καθόλου, έφθασε μέχρι την μέση της  γάμπας (της δικής μου φυσικά,  όχι της Σκλεναρίκοβα )
τα "μισητά"  λιγκούστρα θέλουν πάλι κλάδεμα....
Ο  καημένος ο "είλωτας" επί τω έργω..προσπαθεί με το  μικρό αλλά.....
Οι ντομάτες οσονούπω  πρέπει να φυτευτούν.......300 τεμ .περίπου

.....και η μανα-κότα με τα τέσσερα καμάρια της θέλει  φροντίδα.
                               ********************************
Δεν παραπονιέμαι,εξ άλλου επιλογή μου είναι αυτός ο τρόπος ζωής.Kai την θάλασσα  θα την αγκαλιάσω  και πάλι  όπως κάνω  εδώ και 66 ολόκληρα χρόνια  και διακοπές θα κάνω .Βέβαια   ποτέ  δεν θα είναι  έτσι  ...
"Εξτρίμ  σπόρ"  , αλίευση  και καθάρισμα  " μυδιών"  με αξέχαστες ουζοκαταστάσεις Η Βιβή μου  και το Χαριτινάκι 

αυτά πέρασαν , τα  γεύτηκα , τα χόρτασα  και ευχαριστώ τον Θεό  για  ότι μου χαρίστηκε .    Τώρα  πάμε για άλλα, για πολλές πολλές αγκαλίτσες  και χαρούλες  μέσα κι έξω  από το νερό!!!! 
                            ***********************************

Αγαπημένες μου , εύχομαι  καλές   και δροσερές βουτιές ,να περνάτε όμορφα όπου κι αν βρίσκεστε  και να βρεθούμε πάλι όλες χαρούμενες  και ορεξάτες για νέες δημιουργίες και  ανταμώματα!!


           Κ Α Λ Ο   Κ Α Λ Ο Κ Α Ι Ρ Ι !!

ΕΕΕπ!!Προχώρα  είπαμε,  μην χαζεύεισ................ 

19 σχόλια:

  1. Αααα!! Αυτή την φορά, με το που άνοιξα τον υπολογιστή, είδα πρώτη-πρώτη την δική σου ανάρτηση, ακούραστη και πολυτάλαντη γιαγιά 'Εφη!!!
    Θαύμασα τα υπέροχα μοντελλάκια, τα τόσο προσεγμένα έως και την παραμικρή τους λεπτομέρεια, πραγματικά έργα τέχνης μου φαίνονται!!! Τυχερές οι εγγονούλες σου!!!! Κοίτα να τελειώσετε γρήγορα με τις δουλειές για να χαρείς κι εσύ λίγο το καλοκαίρι! 'Ακου 300 ντοματιές!!!! Εμείς καμμιά εικοσαριά φυτεύουμε και μετά δεν μπορούσε να το κουνήσουμε μήν και τις αφήσουμε απότιστες...χα χα χα!!!
    Καλό καλοκαίρι, 'Εφη μου! Να περάσετε υπέροχα και με το καλό να τα ξαναπούμε το φθινόπωρο!
    Φιλάκια πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας τρελάνεις!!!! Και με τούλι και με μπαντάνα και με παπουτσάκια και με σκουφάκι και με γατούλα! Είναι όλα τέλεια! Δεν θα ξέρει τί να πρωτοβάλει το μοντελάκι!!! 'Γεια στα χεράκια σου, Εφούλα μου!!!
    300 ντοματιές?!?!?! Πωπω! Αυτά είναι!
    (Πολύ τρυφερές οι φωτογραφίες από το παρελθόν! Χαίρομαι που τις έχεις ζήσει και δεν έχεις τέτοιου είδους απωθημένα! Είναι ευλογία να έχεις επιλέξεις τον τρόπο ζωή σου! Και πολύ σε χαίρομαι γι' αυτό!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!
    Να είστε όλοι σας καλά και να περάσετε ένα όμορφο καλοκαιράκι!!! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έφη μου τι να πω όλα τα ρουχαλάκια είναι λες και βγήκαν από παραμύθι. Φανταστικά!!! Είσαι η καλή νεράιδα για τις εγγονές σου.
    Να περάσεις ένα όμορφο καλοκαίρι με την οικογένειά σου!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλο βραδυ Εφη μου .....Γεια στα γερακια σου !!!! καταπληκτικό !!!!
    τη Coco Channel και μπούρδες εισαι ανώτερη !!!!πανέμορφα τα φορεματάκι ..
    να εισαι καλά και καλό καλοκαίρι ...την αγάπη μου και τα φιλια μου ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΄Εχω μείνει άναυδη!
    Η ΛΕΞΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ, είναι..πολύύύ φτωχή!
    Γειά στα χεράκια σου!
    ΚΑΛΟΦΌΡΕΤΑ!!!
    ΣΑΣ Εύχομαι οικογενειακώς, ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΈΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μοναδικά κομμάτια, από τη μοναδική γιαγιά Εφη.
    Να τα χαρούν οι γλυκούλες μου.
    Καλό καλοκαίρι.
    Ελπίζω να πέρασε η μέση σου.
    Φιλάκια πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το θαυμασμό μου και χίλια μπράβο για όλα με πολλά πολλά φιλάκια κι ευχές για χαρούμενο καλοκαίρι σου στέλνω Εφάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φανταστικά Εφούλα μου!!! Μπραβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πότε πρόλαβες και έκανες όλα αυτά τα αριστουργήματα. Πόσο κομψά και καλοδουλεμένα μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Ολα πανέμορφα, αλλά έμεινα στο άσπρο με την χειροποίητη δαντέλα. Όνειρο!! Για μια ακόμη φορά μπράβο!! Σου εύχομαι καλό καλοκαίρι με πολλές γαλάζιες βουτιές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εφη μου οι μικρές κυριες θα νοιώθουν πολυ όμορφα ,-φιγουρίνια-με τα μοναδικά,καταπληκτικά,υπέροχα μοντελάκια τους ραμμένα με τόση αγάπη απο την γιαγιά!!! Ξετρελάθηκα! Γιαγιά Εφη εισαι σουπερ γιαγια!!!!!!!!!!!!!Να εισαι γερή και να τις χαίρεσαι και εμεις να θαυμάζουμε αυτα που τους κάνεις!
    Καλό και ξεκούραστο καλοκαίρι!! Φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τι να πω και τι να πρωτο θαυμάσω, το ένα κομμάτι ωραιότερο από το άλλο και αυτό το λευκό σωστή πανδαισία Έφη μου. Να είσαι καλά να είσαι γερή να ραψεις και τα νυφικά τους. Όσο για τις ντομάτες και τα υπόλοιπα καλή δύναμη και καλή σοδειά:))))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είσαι μια υπέροχη γιαγιά !όλα είναι πανέμορφα και μοναδικά ,εύχομαι να τα χαρούν οι μικρές και να περάσετε ένα όμορφο καλοκαίρι !!Όσο για τα περιβολια σας καλή επιτυχία και καλή σοδειά να έχετε!πολλά πολλά φιλιά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατάφερα και εγώ να φτάσω μέχρι εδω...... Για να μείνω με το στόμα ανοικτό!!!! Τι ομορφιές είναι αυτές... πόσο τυχερουλες είναι οι μικρουλες σας που έχουν εσένα γιαγιά???? Για άλλη μια φορά καταθέτω τον θαυμασμό μου και υποκλίνομαι στα ταλέντα σου!!!!! Σου εύχομαι ένα καλο και ήρεμο καλοκαίρι γεμάτο απο ότι εσυ έχεις επιλέξει!!,,! Φιλιά πολλά!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ♫♪ه° ·.
    Todos muito charmosos e delicados... parabéns!!!
    Amei todas as fotos.

    Bom domingo! Boa semana!
    Beijinhos.
    💕ه° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Το καλοκαιρι κοντευει να περασει εφη μου και εγω εχω χαθει απο την γειτονια...τι νομιζεις οτι μονο δικο σου προτερημα ειναι αυτό; χα..χα.. ο μηνας που πέρασε να μην σου πω και ο προηγουμενος ήταν ευτυχως γεματος απο πολλες δουλειες..επισκεψεις .. σεμιναρια.. επεμβασεις.. και οτι αλλο μπορείς να σκεφτεις...γι αυτό και ο λόγος της απουσιας μου... χαλαλι ομως γιατι όλα ηταν για καλο σκοπο...!!
    Και τωρα που ηρεμησα... είπα να περασω να αφήσω μια καλησπερα και εμεινα με ανοιχτό το στομα για μια ακομα φορα... φιλεναδα... δεν υπαρχεις ... λεμε με τόσες ομορφιες που έχεις ραψει... θα τρελαθηκαν τα μικρα...φανταζομαι και οι κόρες σου...να βλεπει όλα αυτα τα ομορφα και μοναδικα ρουχαλακια στα παιδια της....εξερετιή δουλεια χωρίς ψεγαδι.. φιλεναδα γεια στα χερια σου ελπίζω να περνατε ομορφα στιες διακοπες σας.. απόλαυσες τες οσο μπορείς τωρα που ειναι μικρες... οι εγγονουλες... οταν μεγαλωσουν θα σου λειπουν αυτες οι στιγμες μαζι τους... καλα να πενατε. και να μου τις φιλήσεις ναι;... θα τα πουμε.. και εμεις φιλακιααααα!! καλο υπόλυπο καλοκιαριου...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Α! Καλά εγώ τα έχασα όλα αυτά!!!Είναι που είπα τέλος σε όλα φέτος το καλοκαίρι και έκλεισα τον υπολογιστή!!! Εύχομαι να περάσετε τέλεια όλες τις μέρες του καλοκαιριού!Οι δημιουργίες μου γλυκιά γιαγιά μας ξετρέλαναν και πάλι!Τι άλλο να θέλει πια κανείς από τη γιαγιά του;;;; Καλό μήνα και καλό φθινόπωρο σας εύχομαι!!!Φιλιά πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι εγώ πρωινή γλυκιά μου, λίγο πριν φύγω για το κτήμα μαζί με τις άπειρες ευχές μου να είσαι πάντα τόσο δημιουργική όπως είσαι.Σε θαυμάζω και με ξαφνιάζεις πάντα με τα ..άπειρα κατορθώματα σου μου μας αφήνουν άφωνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Χριστός Ανέστη Έφη μου! Δεν το πιστεύω τι έκανες πάλι??? Δεν είναι όμορφα μόνο από άποψη κατασκευής αλλά και η φωτογράφιση το όλο σκηνικό που δημιουργείς κάθε φορά με ενθουσιάζει!!! Φιλάκια πολλά!

    ดูหนังออนไลน์

    ΑπάντησηΔιαγραφή